Evernote ken je inmiddels wel. Net zoals Wunderlist, Coffitivity en de Pomodoro techniek. Die tools zijn heel populair. Maar naast deze veelgebruikte apps zijn er ook andere tools die heel handig zijn om als ondernemer te gebruiken. Tools om je werkdag te plannen, in de gaten te houden waar al je tijd blijft en praktische zaken te regelen, zoals het bewerken en uploaden van foto’s. Deze tools gebruik ik bijna dagelijks en wie weet helpen ze jou ook om beter te werken.

1. Plan

Plan is een soort visueel to do lijstje. Links zie je jouw ingeplande taken en rechts zie je hoe de taken over de dag zijn verdeeld. Je kunt taken toevoegen aan jouw werkdag door ze erin te slepen of ze een tijd te geven waarop je ze moet uitvoeren. Plan volgt het verloop van de werkdag, dus naarmate de tijd verstrijkt faden gedane taken en kun je precies zien hoeveel je nog moet doen. De taken die je hebt ingepland verschijnen in het dagelijkse lijstje en in het wekelijkse lijstje, maar je kunt ook aparte lijsten voor projecten maken. Plan synchroniseert met Gmail en Google agenda, dus via welke device je de taken ook plant, ze verschijnen in Plan.

2. RescueTime

Voor je het weet is de werkdag voorbij en klap je je laptop dicht. Waar blijft toch al die tijd? RescueTime vertelt het je. De applicatie is te gebruiken via de website, maar kan ook geïnstalleerd worden andere devices. RescueTime houdt bij welke websites je bezoekt en welke programma’s je gebruikt. Ook of het werkgerelateerd is of juist afleidend. Je kunt doelen stellen (bijvoorbeeld meer dan 5 uur per dag productief zijn of minder dan een uur per dag op social media) en zien hoeveel procent van de tijd je aan werk besteed hebt.

3. PicMonkey

Vergeet Photoshop en ontdek PicMonkey. PicMonkey is een online fotobewerkingsprogramma, maar dan makkelijker. Je kunt de basicsaanpassen, zoals scherpte, contrast en helderheid, maar ook filters toevoegen, foutjes wegwerken, tekst erop zetten en een frame kiezen. Ook zijn er ieder seizoen en met iedere feestdag nieuwe opties. Nu kun je bijvoorbeeld iedereen op de foto een kerstmuts geven of een kerstwens toevoegen.

4. Toggl

Hoeveel uur reken je voor een opdracht? En hoe weet je of je er daadwerkelijk zoveel tijd in steekt? Daar helpt Toggl bij. Voer de taak die je wilt uitvoeren in, selecteer eventueel een project of klant waar de taak bij hoort en druk op start. Vanaf dat moment houdt Toggl bij hoelang je bezig bent met de taak. Zo krijg je een overzicht van alle taken die je op een dag gedaan hebt en hoelang je ermee bezig was. Bij elk project weet je voortaan hoeveel uur het kostte.

5. TinyPNG

Beeld is heel belangrijk op websites en social media, maar grote bestanden zorgen voor een lange laadtijd. TinyPNG comprimeert foto’s zonder de kwaliteit te verminderen. Door de bestanden met TinyPNG kleiner te maken voordat je ze op je website zet, voorkom je dat je website traag wordt. En het neemt minder ruimte in beslag op de server. TinyPNG comprimeert zowel .png als .jpg bestanden.

6. OnPage

Deze tool helpt je bij de SEO. Is jouw website geoptimaliseerd voor zoekmachines? OnPage indexeert je pagina en laat je zien hoe het ervoor staat. Ook krijg je handige tips om de SEO te verbeteren. Het algoritme van OnPage is natuurlijk niet hetzelfde als die van Google, maar het geeft je wel een beeld van wat beter kan.

Wat zijn voor jou onmisbare tools? Laat het weten in de reacties hieronder.

Rosalinde Markus

Auteur Rosalinde Markus

Meer berichten van Rosalinde Markus